kar 0

Verlaagd plafond met ledverlichting

Steeds meer mensen kiezen voor een verlaagd plafond. Dit type plafond heeft heel wat voordelen, bijvoorbeeld de strakke uitstraling en voldoende ruimte voor isolatie. Een verlaagd plafond is ook ideaal voor het plaatsen van ledverlichting. Van ledverlichting is bekend dat het niet alleen energiezuinig maar ook kostenbesparend is.

Vaak wordt een verlaagd plafond in de keuken, badkamer maar ook in de woonkamer gebouwd. Daarnaast is dit ideaal in de slaapkamer, werkruimte of hobbyruimte. Hoe ziet een verlaagd plafond met ledverlichting er uit? Bekijk de belangrijkste tips met betrekking tot plaatsing van een verlaagd plafond en het aanbrengen van ledverlichting.

Verlaagd plafond met ledverlichting

Zelf een verlaagd plafond maken

Een verlaagd plafond maken is een arbeidsintensieve klus waar ook wel wat kennis voor nodig is. Wie hier geen tijd voor heeft of bij het ontbreken van kennis is het beter om het verlaagd plafond door een vakman te laten maken. Zelf het plafond verlagen en voorzien van ledverlichting? Dan is het belangrijk om onderstaand stappenplan te volgen. Dit voorkomt een hoop frustratie en extra werk wanneer u aan de slag gaat.

Bedenk van tevoren hoeveel led inbouwspots in het verlaagd plafond moeten komen. Wanneer het plafond eenmaal af is wordt het aanbrengen van wijzigingen een stuk lastiger. Vooraf over bepaalde zaken nadenken bespaart later extra werk en kosten.

Elektra voor uw ledverlichting

Goed geïsoleerde kabels led spots

Elektra is heel belangrijk want zonder elektra heeft u niks aan uw ledverlichting. Hier moet u rekening mee houden voordat u begint met het verlagen van uw plafond. Goed geïsoleerde kabels zijn daarom onmisbaar. Alle inbouw led spots uit ons assortiment zijn onbeperkt met elkaar te verbinden door middel van lasdopjes of kroonsteentjes. Deze lasdopjes en kroonsteentjes heeft u nodig bij de aanschaf van led inbouwspots. Naast deze producten is een goede stroomkabel onmisbaar.

Afwerking verlaagd plafond met inbouw led spotjes

De gaten voor de inbouw led spots zijn gemaakt en de kabels zijn getrokken. U bent bijna klaar om de inbouw led spotjes met elkaar te verbinden. Maar voordat u dat doet is het verstandig om het plafond verder af te werken. U kunt het plafond nu verven in de gewenste kleur en goed laten drogen. Zorgt u ervoor dat er nog geen stroom op de spotjes staat anders loopt u het risico op een schok.  

Inbouw led spots met elkaar verbinden

Nu het plafond voorzien is van een laag verf is deze zo goed als klaar. Het is tijd om de led strips met elkaar te verbinden. Elk plafond heeft een hoofdvoeding voor verlichting. Deze zit meestal op een plek boven de tafel maar kan ook iets afwijken.

De hoofdvoeding is belangrijk: vanuit dit stroompunt verbindt u de ledspots met elkaar. Trek een kabel naar de inbouw led spots. Bekijk van tevoren of u genoeg kabel heeft om de afzonderlijke spots met elkaar te verbinden. Sluit de kabel eerst op de hoofdvoeding en leg dan een verbinding naar de inbouw led spots.

Trek nu een kabel naar de eerste ledspot, gebruik hierbij een lasdopje met kliksysteem. Voordeel hiervan is dat u niet oneindig lang met schroefjes van kroonsteentjes staat te werken. Klik de kabel vast en ga verder aan de andere kant. Op het einde zijn alle kabels vastgeklikt waarbij de led inbouw spots met elkaar zijn verbonden.

Gratis driver bij de led inbouw spots

Bij onze led inbouw spots leveren we altijd een gratis driver. Het is aan te raden om deze driver vooraf op werking te testen. Schakel de stroom in en bekijk of alle led inbouw spots goed branden. Is dit het geval, schakel dan de stroom weer uit en begin met het monteren van de inbouw spots.